Societat 04/05/2011

Vint detinguts per aldarulls entre la Rambla i la plaça Catalunya

Enmig de milers d'aficionats que celebraven el pas del Barça a la final, un grup de joves han llançat pedres i han trencat vidres de l'hotel des d'on la premsa prenia imatges de la celebració

Marta Català / Redacció
2 min
Agents dels mossos pujant per la Rambla en direcció Canaletes / ACN

BarcelonaLa celebració a Canaletes, que havia començat tranquil·lament i havia transcorregut amb normalitat fins i tot quan 8.000 persones omplien la zona, ha acabat en aldarulls originats per un petit grup que ha apedregat l'hotel Lloret, on eren les càmeres de televisió i els fotògrafs.

Immediatament, els Mossos d'Esquadra han carregat contra els joves que llançaven les pedres, segons fonts de la Policia de la Generalitat. En uns minuts, la zona ha quedat totalment desallotjada. En un primer moment, la policia no ha hagut de disparar pilotes de goma sinó tan sols salves, que fan un soroll semblant i ajuden a dispersar la massa. Després, però, han carregat contra els concentrats amb fusells de pilotes de goma i amb els nous llançadors per dissoldre'ls, fet que ha provocat enfrontaments i persecucions pels carrers de la capital més propers a Plaça Catalunya i ha deixat una estampa de contenidors i testos estesos al mig de la via.

En el dispositiu de seguretat que s'havia establert des de primera hora del matí, els Mossos ja havien detingut dues persones, una per practicar la revenda i una altra per saltar-se un cordó policial i intentar agredir un agent. Arran de les càrregues i persecucions els Mossos han efectuat com a mínim quatre detencions més, per desordres públics, llançament d’objectes i danys al mobiliari urbà, entre d’altres incidents. Sumades a les detencions practicades per la Guàrdia Urbana, el total d'arrestats ha pujat fins a 20 persones. Com a resultat dels aldarulls, a més, 24 persones han resultat ferides: 20 aficionats, tres mossos i un guàrdia urbà, segons el SEM. Quatre dels ferits han estat traslladats a centres hospitalaris. La policia municipal de Barcelona també ha informat que s'han practicat 150 intervencions, 1.500 llaunes i 300 articles de venda ambulant. També s'han produït destrosses a dos semàfors, una marquesina i un quiosc de l'ONCE.

stats