L'ambaixada dels Estats Units alerta de l'increment de "delictes violents" a Barcelona aquest estiu

El cos diplomàtic recomana estar més "atent" per evitar ser víctima de furts i robatoris

L'ambaixada dels Estats Units ha emès aquest dimecres una alerta de seguretat en què es comunica l'increment de "delictes violents" a la ciutat de Barcelona aquest estiu. L'ha difós a través dels diferents consolats i posa especial atenció en els delictes que es produeixen a les zones més turístiques.

En un comunicat, el cos diplomàtic adverteix que les autoritats locals han registrat un increment "significatiu" en el nombre de "petits furts", alguns amb "violència", i posa d'exemple robatoris de joies, rellotges o bosses. El comunicat també alerta que alguns dels incidents han acabat amb ferits i posa en valor que les autoritats estan "buscant abordar la situació".

Per aquest motiu, l'ambaixada demana als ciutadans que estiguin "especialment atents" no perdre de vista les pertinences personals, que estiguin més alerta a les zones freqüentades per turistes, que no oposin resistència en els intents de robatori, que revisin els plans de seguretat i que no mostrin signes de "riquesa" com "joies cares o rellotges". En cas de necessitat d'assistència urgent, informa que cal trucar al 112.  

No és la primera vegada que altres països publiquen recomanacions de seguretat sobre Barcelona. El Canadà, per exemple, també fa referència a l'increment dels furts a la ciutat l'any 2019 a la seva pàgina web. Alerta que els lladres actuen sobretot als aeroports, al transport públic, a les platges i als vestíbuls dels hotels. Les recomanacions canadenques també assenyalen com a "poc habituals" els delictes violents, però alerten que a les ciutats més grans es donen robatoris en domicilis que, en alguns casos, poden afectar apartaments de vacances.