Societat 01/10/2019

Andreu Martínez critica en la seva carta de comiat als Mossos les veus que busquen "la crispació"

L'exdirector dels Mossos ha dimitit al·legant que ja ha complert amb els objectius fixats

Ara
2 min
El director general dels Mossos d'Esquadra, Andreu Martínez, en la roda de premsa d'avui

BarcelonaEl fins ara director dels Mossos d'Esquadra, Andreu Martínez, ha enviat una carta de comiat com a cap polític del cos a tots els agents en la qual critica que hi hagi "veus dissonants que vulguin contribuir a la crispació". La setmana passada Martínez va presentar la seva dimissió, al·legant motius personals i que ja havia complert amb els objectius que s'havien proposat, com ara la convocatòria de noves places i la incorporació dels Mossos a l'organisme de lluita antiterrorista CITCO.

La seva marxa, però, arriba a les portes de la sentència del Procés i després de diversos episodis que han desgastat el cos i les relacions entre el departament d'Interior i el de Presidència, com ara la mobilització dels CDR a les portes del Parlament o l'ordre de retirada dels llaços grocs d'edificis públics.

En la carta, a la qual ha tingut accés Europa Press, Martínez detalla que després d'un any i tres mesos al capdavant de la direcció del cos policial va presentar la seva dimissió el 25 de setembre i assegura que va ser una "decisió molt meditada i personalment difícil d'adoptar". El fins ara cap polític dels Mossos insisteix que plega perquè "és el millor per al cos" i que, "lluny de fer-ho per interès personal", deixa el càrrec "amb el convenciment que és la decisió més correcta".

Martínez, que recorda que va acceptar el càrrec després de l'aixecament del 155 "sabent que no seria una etapa fàcil i que el camí estaria ple d'obstacles", es mostra convençut que la ciutadania reconeix la institució dels Mossos i que es tracta d'un cos estimat a Catalunya, "tot i alguns interessos que hi ha darrere de les veus dissonants que volen contribuir a la crispació". L'exdirector dels Mossos s'ha mostrat convençut que l'actual prefectura de la policia catalana té un projecte "sòlid i de transformació a curt i a llarg termini".

El fins ara director dels Mossos va dimitir pocs dies després que el conseller d'Interior, Miquel Buch, cessés la cap de comunicació de la conselleria, Joana Vallès, arran de la publicació de la informació que els Mossos disposaven de nou material antiavalots, com ara gas pebre.

stats