Societat 16/08/2018

Anellen 400 polls de flamenc al delta de l'Ebre

Hi han participat 250 voluntaris, entre els quals hi havia el conseller de Territori, Damià Calvet

Acn
1 min
Alguns dels polls anellats al Delta de l'Ebre

Sant Carles de la RàpitaUn equip de 250 voluntaris va anellar diumenge passat 400 polls de flamenc nascuts a la Punta de la Banya, al municipi de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), dins del Parc Natural del Delta de l'Ebre, segons ha informat el departament de Territori i Sostenibilitat. Aquesta jornada s'organitza des de fa 11 anys per facilitar el seguiment i el control biològic de la població d'aquesta espècie, que a Catalunya només es reprodueix en aquest espai.

Entre els participants hi havia el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que ha explicat que a les 4 de la matinada ja eren dins l’aigua per encerclar-los. També hi han col·laborat tècnics, anelladors i voluntaris del Parc, representants d'ajuntaments, entitats i col·lectius implicats en els òrgans rectors del Parc, com pescadors, caçadors, agricultors i comunitats de regants. Calvet ha destacat que l'acció permetrà "entendre de quina manera podem ajudar a preservar aquesta espècie".

L'anellament permet identificar individualment cada exemplar i contribueix al coneixement de la seva biologia i ecologia per donar suport a diferents projectes científics, divulgatius i de sensibilització sobre la població dels flamencs de la Mediterrània occidental.

El Parc Natural del Delta de l'Ebre és un dels pocs indrets de la Mediterrània on el flamenc es reprodueix de manera regular. Ho fa des del 1992, i fins ara ho ha aconseguit en 24 ocasions.

Des del 2004, el parc ha anellat 3.570 exemplars de flamenc, sense comptar els 400 d'aquest diumenge, que han estat observats en un total de 14 països, com ara França (36%), Espanya (21%) i Itàlia (19%), encara que també s'han registrat observacions en indrets més llunyans com Mauritània, el Senegal, Montenegro i Turquia.

stats