Societat 18/11/2013

Barcelona fa una aportació extraordinària per cobrir totes les beques menjador

S'augmenta el pressupost en 3,1 milions d'euros per cobrir les 17.073 sol·licituds d'ajut d'aquest any

Ara
1 min
Algunes escoles, com l'Agustí Bartra de Terrassa, ja van obrir durant els mesos de vacances d'estiu per garantir als nens un àpat equilibrat al dia.

BarcelonaAmb l'objectiu de cobrir les 17.073 sol·licituds d'ajuts menjador –entre P-3 i 4t d'ESO– que compleixen els requisits i eliminar les llistes d'espera d'anys anteriors, l'Ajuntament de Barcelona ha fet una aportació extraordinària de 3,1 milions d'euros. Amb la nova aportació, aquest curs es destinaran un total de 9.408.920 euros per a beques menjador.

És el segon curs escolar consecutiu que des de l'inici es cobreixen totes les sol·licituds que compleixen els requisits. A més, aquest curs la convocatòria d'ajuts menjador ha augmentat la quantia de l'ajut extraordinari, que passa a ser de 4 a 5 euros/dia, mentre que l'ajut ordinari segueix sent de 3 euros/dia.

Inicialment ja es va fer una aportació extraordinària de 2,5 milions. Tot i això, després que el Consorci d'Educació de Barcelona analitzés les sol·licituds rebudes, des de l'Ajuntament de Barcelona s'ha decidit fer una nova aportació extraordinària de 600.000 euros, fins a arribar a la xifra de 3,1 milions d'euros per a aquest curs escolar.

Garantir una l'alimentació a l'alumnat en situació vulnerable

D'altra banda, l'Institut Municipal de Serveis Socials i el Consorci d'Educació de Barcelona mantenen el protocol posat en marxa el curs passat. L'objectiu és seguir garantint una resposta adequada a les situacions en què es detecti una alimentació deficient. Segons aquest protocol, l'Institut de Serveis Socials assumeix el compromís de garantir que tots els alumnes que presentin alguna dificultat tinguin coberta la necessitat bàsica d'alimentació.

stats