SOCIETAT
Societat 13/09/2012

Comença el judici contra el doctor Morin i el seu equip per un centenar d'avortaments il·legals

Aquest divendres comencen les qüestions prèvies tot i que l'acusat, que s'enfronta a una pena de més de 300 anys de presó, no declararà fins dimarts

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEstà acusat d'un centenar d'avortaments il·legals, practicats a les seves clíniques de Barcelona fins a l'any 2007. El doctor d'origen peruà Carlos Morin s'asseu a partir d'aquest divendres al banc dels acusats de l'Audiència de Barcelona, juntament amb la seva dona i una desena dels seus treballadors. S'enfronta a una pena de més de 300 anys de presó per haver practicat avortaments a dones amb fetus de fins a 32 setmanes de gestació –entre 1 i 3 anys per cada avortament–, així com per delictes d'associació il·lícita i falsedat documental.

Segons l'escrit fiscal, Morin i el seu equip van configurar "de forma estable i permanent" una estructura dedicada a realitzar pràcticament de forma exclusiva i continuada interrupcions voluntàries d'embarassos "sense subjecció a cap requisit legal ni a cap termini temporal".

Morin va contractar psiquiatres que justificaven els avortaments de més de 22 setmanes amb falsos informes sobre la salut mental de les embarassades, mentre que la majoria de dones no eren ni tan sols visitades pel metge abans de l'avortament.

L'acusació sobre algunes de les interrupcions d'embaràs ja es va arxivar, ja que amb la nova llei estan permesos, i encara en queden un centenar sense justificar o mal justificats. Les dones –algunes d'elles de països com França, Bèlgica o Alemanya–, que inicialment havien sigut imputades, declararan com a testimonis.

El judici, que es preveu que s'allargui fins a finals de novembre, comença aquest divendres amb les qüestions prèvies, tot i que Morin i la seva dona –els dos principals imputats– no declararan fins dimarts.

stats