SOCIETAT
Societat 17/06/2013

El jutge arxiva les dues causes obertes pels incendis de l'Alt Empordà de l'estiu passat

Detalla que els focs es van iniciar pel llançament de cigarretes, però explica que no s'han pogut identificar els autors del delicte

L.díaz-roig
1 min
Incendis. L'Alt Empordà crema amb flames en l'incendi forestal de la zona de Figueres/ David Borrat

BarcelonaEl jutge de Figueres que va obrir dues investigacions arran dels dos incendis que van cremar l'Alt Empordà l'estiu passat ha decidit arxivar les causes. Els focs es van iniciar a la Jonquera i a Portbou, van cremar més de 10.000 hectàrees i van causar tres morts.

En dues interlocutòries fetes públiques aquest dilluns, el jutge detalla que els focs es van originar pel llançament de cigarretes, però explica que no s'han pogut identificar els autors del delicte.

El titular del jutjat número 6 de Figueres va decidir a finals de juliol de l'any passat obrir diligències per aclarir les circumstàncies en què es van originar els dos focs. L'incendi de Portbou va cremar 50 hectàrees i va provocar dues víctimes mortals –un pare i una filla de nacionalitat francesa que van morir en precipitar-se per un penya-segat quan el seu vehicle es va veure atrapat per les flames a la carretera N-260–, i el de la Jonquera va cremar unes 10.200 hectàrees i va causar un mort. La quarta víctima no s'inclou a la investigació, ja que tot i que va morir d'un atac de cor per l'ensurt de l'incendi, no es pot atribuir directament al foc.

stats