Societat 26/09/2019

L'Associació Espanyola de la Guàrdia Civil torna a recórrer l'arxivament d'una de les causes de l'IES El Palau

Reclamen que es reobri la investigació contra una professora del centre

Acn
2 min
Apareixen pintades contra els professors de l’institut de Sant Andreu de la Barca investigats per la fiscalia

Sant Andreu de la BarcaL'Associació Espanyola de la Guàrdia Civil ha presentat un recurs d'apel·lació a l'Audiència de Barcelona per tornar a recórrer l'arxivament d'una de les causes amb què s'investigava una docent de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca per suposada humiliació a alumnes fills d'agents del cos. Segons ha explicat a l'ACN l'advocat del col·lectiu, Jorge Piedrafita, han pres aquesta decisió després que el jutge hagi desestimat el recurs de reforma que van presentar al mes de juliol. El lletrat manté que la professora va "adoctrinar" els alumnes a favor de l'independentisme. Al mateix temps, critica que el jutge derivés la causa a la via administrativa perquè considera que els fets són prou greus per investigar-los per la via penal.

El lletrat reclama que es mantingui oberta la investigació perquè considera que "l'interrogatori que se li va fer a la docent va ser revelador", perquè "va reconèixer que no tenia permís de la direcció del centre per obrir el debat sobre la jornada de l'1-O". Assenyala que va existir "adoctrinament" i "incitació a l'odi" perquè no va exposar tots els punts de vista: "Només va parlar de l'independentisme sense referir-se a la Constitució ni al respecte envers les decisions judicials".

Alhora, recorda que la noia a qui ell representa va voler abandonar l'aula en sentir-se incòmode, i insisteix que la docent va convidar-la a fer-ho "davant de tots els seus companys". A l'Audiència de Barcelona hi ha ara tres recursos pendents de resolució, un per cada una de les causes tancades. "Considerem que el sobreseïment va ser precipitat perquè es va fer sense testimonis, i entenem que els fets estan provats i que es tracta d'una causa que hauria de tractar-se des d'un punt de vista penal i no administratiu", apunta.

stats