TURISME
Societat 26/08/2013

El síndic d'Aran atribueix l'augment del turisme del mes d'agost a la solidaritat

Carlos Barrera considera que un 15% del turisme que ha rebut la comarca aquest mes ha vingut amb mentalitat solidària

Europa Press
1 min

LleidaEl síndic d'Aran, Carlos Barrera, ha atribuït aquest dilluns l'augment de turistes que han visitat la Vall d'Aran a l'agost a la solidaritat amb el territori després de les inundacions del mes de juny. "Hem detectat amb tota claredat que aproximadament un 15% del turisme que ens ha visitat, sobretot en aquest mes d'agost, ho ha fet amb una mentalitat solidària", ha afirmat Barrera. "Estem molt agraïts de la resposta que els visitants han tingut amb la Vall, ha sigut sensacional", ha afegit.

Pel síndic, amb independència de la climatologia i el desig de molts turistes de dormir amb temperatures fresques, molta gent ha triat la Vall d'Aran per solidaritat i pel missatge que ha traslladat el Consell General i el sector turístic sobre la recuperació del país. "L'esforç per obrir totes les pistes forestals a finals de juliol i el missatge de normalitat a les carreteres, el nacional i la comarcal, ha donat els seus fruits", ha assenyalat el síndic. Barrera ha precisat que el nombre de visitants al juliol ha sigut lleugerament inferior al registrat en el mateix mes del 2012, però que a l'agost la xifra de visitants ha crescut de manera considerable.

L'Oficina de Turisme de Viella xifra l'ocupació hotelera de l'última setmana en un 64%, mentre que durant el mateix període de l'any passat va ser d'un 57%. Durant la setmana del 5 a l'11 d'agost l'ocupació va arribar al 70,2%, molt per sobre del 55% del 2012. I durant la setmana del 12 al 18, l'ocupació va ser també molt superior, d'un 70,4%, respecte al 66,9% de 2012.

stats