Societat 15/09/2016

Aturat un desnonament amb dos menors a Ciutat Meridiana

Un altre llançament, ahir, d'una mare amb tres nens va desencadenar una picabaralla entre l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el Govern

Ara
2 min
El moment que la família ha aconseguit aturar el desnonament

BarcelonaDiversos activistes veïnals han aconseguit aturar aquest matí un desnonament d'una família amb dos nens d'un pis de Ciutat Meridiana, a Barcelona. L'acció arriba 24 hores després del llançament d'una mare i tres menors d'un altre habitatge a Sants que va acabar amb una picabaralla entre l'alcaldessa Ada Colau i el Govern.

La família de la Natalia i el Juan Carlos, que tenen dos fills de 14 i 12 anys, podrà continuar vivint de moment al pis de Ciutat Meridiana. Han aconseguit aturar l'ordre de desnonament de l'habitatge, que els reclamava el Banco Popular.

A diferència del desnonament de dimecres, amb la presència d'agents antiavalots, avui només una patrulla ha acompanyat el secretari que portava l'ordre d'execució. Després de parlar amb els veïns, ha marxat.

Diversos veïns de Ciutat Meridiana han aconseguit aturar el desnonament d'una família amb dos nens

Dimecres, l'alcaldessa de Barcelona va envestir per Twitter contra el Govern, els Mossos, el PP i el Tribunal Constitucional per executar el desnonament d'una mare i tres fills al barri de Sants, ordenat pel jutge. Colau va exigir-los que no tornessin a fer fora "mai més una família amb criatures". Més tard, en una roda de premsa, va retreure a la Generalitat que no s'hagués posat en contacte amb el consistori tot i saber que a l'habitatge hi vivien tres nens.

Tant els Mossos com el conseller de Justícia, Carles Mundó, van contestar a l'alcaldessa amb més piulades en què li recordaven que la policia no podia fer res davant l'ordre d'un jutge. Aquest dijous, el vicepresident Oriol Junqueras, li ha recordat que "correspon al conjunt de les institucions catalanes crear el marc legal perquè això no passi".

Segons Junqueras "la voluntat de Catalunya és sistemàticament limitada pel Govern espanyol". La portaveu del Govern, Neus Munté, també ha recriminat a Colau en una entrevista a La Xarxa, que els posés "al mateix sac" que l'executiu espanyol. "Hem fet grans esforços, l'alcaldessa es va equivocar i hem de treballar plegats oferint solucions", ha insistit.

stats