Societat 24/08/2016

Creixen les adopcions de gossos i gats a Barcelona

Cada any uns 2.000 animals de companyia són abandonats

Selena Soro
2 min
Augmenten les adopcions de gossos i gats a Barcelona

BarcelonaCada any, al voltant de dos mil animals de companyia -gats i gossos, sobretot- són trobats als carrers de Barcelona, perduts o abandonats. Molts acaben a la gossera, que se n’ocupa fins que retroben les seves famílies o poden ser adoptats. Tot i que l’abandonament és malauradament molt elevat, les adopcions d’animals es van consolidant com una de les opcions preferents a l’hora d’aconseguir un animal de companyia. La gossera municipal de Barcelona, de fet, ha comptabilitzat un increment d’adopcions de gats i gossos durant el primer semestre d’aquest any. En total, hi ha hagut 587 adopcions de gats i gossos, 54 més que l’any passat, segons l’Ajuntament de Barcelona.

En concret, s’ha passat de 350 gossos adoptats a 363, i de 183 gats a 224, respecte al mateix període del 2015. Durant tot l’any passat es van adoptar més de 1.000 animals. La regidora d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va assenyalar en declaracions als mitjans que l’estiu és una època en què “hi pot haver més riscos” per a l’abandonament de les mascotes. Sanz va destacar el cens de gossos i el xipatge dels animals com a “accions clau” per garantir que no hi hagi animals abandonats a la ciutat.

La regidora va assegurar que des del consistori es treballa per “garantir el millor benestar animal” i, en aquest sentit, les polítiques d’adopció “són fonamentals”. “Aquest any hem incrementat les actuacions en adopció i hem aconseguit que s’hagin adoptat mig miler d’animals”, va explicar. Aquest primer semestre de l’any han entrat 906 animals abandonats, 572 gossos i 334 gats, mentre que al llarg de tot el 2015 ho van fer 2.175 animals, 1.491 gossos i 684 gats.

Nova gossera aquest mandat

La cinquena tinent d’alcalde també va recordar que l’Ajuntament de Barcelona treballa en la construcció del nou centre d’acolliment d’animals de companyia, que “vol ser una realitat aquest mandat” i que s’ubicarà en uns terrenys propietat del consistori però al terme municipal de Montcada i Reixac. L’actual centre és a la carretera de l’Arrabassada, i la futura gosserà s’instal·larà en una finca coneguda amb el nom de Torre Doña Juana, al costat del cementiri de Collserola. En total, tindrà una superfície de més de 90.000 metres quadrats.

stats