Societat 23/03/2016

Els Mossos creuen que el conductor de Freginals es va adormir o es va distreure

L'home continua en estat crític. 20 dels passatgers continuen hospitalitzats, dos en estat crític i tres greus, i tres persones van rebre l'alta dimarts

Ara
2 min
Itàlia és el país més afectat per l’accident d’un autocar diumenge passat a l’AP-7, dins del terme municipal de Freginals.

BarcelonaEl conductor de l'autobús sinistrat a Freginals es va adormir o es va distreure al volant i va acabar fent un cop de volant que va dur el vehicle a creuar l'autopista i entrar als carrils contraris. Aquestes són les hipòtesis amb què treballen els Mossos d'Esquadra, segons ha explicat avui el comissari de Mobilitat Miquel Esquius, sobre les causes de la topada en què van morir 13 estudiants Erasmus que tornaven de les Falles de València.

Esquius també ha anunciat que cap de les tretze víctimes duia el cinturó de seguretat posat.

El conductor, de 62 anys, continua en estat crític ingressat a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, segons han informat fonts del departament de Salut a Europa Press aquest dimecres. El seu estat de salut segueix sent greu des del xoc sèptic d'origen pulmonar que va patir dimarts a la nit, tal com va explicar ahir el conseller de Salut, Toni Comín.

En total, comptant el conductor, dos pacients continuen en estat crític, tres estan greus i n'hi ha 15 encara d'hospitalitzats però amb ferides menys greus. En total, són 20 les persones supervivents de l'accident que continuen ingressades després que dimarts tres ferits rebessin l'alta.

Els pacients estan repartits per centres propers al lloc dels fets: els hospitals Verge de la Cinta a Tortosa, Vinaròs, Tarragona, Reus i Amposta. També hi ha hospitalitzats en centres de l'àrea de Barcelona.

Ja s'han completat els tràmits per repatriar les tretze víctimes mortals. Així ho ha autoritzat la jutge que porta el cas, segons fonts de la conselleria de Justícia. Totes estan identificades.

El TSJC també ha comunicat que, de moment, no està prevista la declaració del conductor del vehicle accidentat. L'home, de 62 anys, aconsellat pel seu advocat, es va negar a declarar diumenge a la seu policial i estava emplaçat a fer-ho dilluns a les 10.00 hores davant la jutge, però la declaració es va anul·lar pel seu estat de salut. Va ser ingressat diumenge a la nit després que l'atenguessin diversos metges.

stats