Societat 07/02/2014

Un exdirigent de NNGG de Tarragona: “Ets molt lletja, potser t'haurien avortat per malformació”

Javier Hurtado, actualment militant de base del PP, insulta un grup de persones que protestaven contra la reforma de l'avortament en un acte del partit

Agències
2 min

TARRAGONASi veus aquest vídeo des d'un dispositiu mòbil, clica aquí

Noves Generacions, la branca juvenil del PP, ha expressat aquest divendres el seu "rebuig més absolut" als insults que un militant del PP i exresponsable de NNGG a Tarragona va deixar anar dimecres passat a un grup de persones que protestaven contra la reforma de l'actual llei de l'avortament, aprofitant una conferència del president del PP de Tarragona. En aquell acte, quan els manifestants deixaven la sala, Javier Hurtado, que ha tingut diferents càrrecs a Noves Generacions i actualment és secretari general de l'entitat Democrat Youth Community of Europe –tal com es presenta a Twitter– i militant popular, va dir a una manifestant: "Ets molt lletja, potser t'haurien avortat per malformació". Les imatges, que van ser enregistrades i penjades a la xarxa per Pobleviu.cat, han tingut una gran repercussió.

De fet, no va ser aquest l'únic comentari denigrant d'Hurtado, que va convidar els manifestants a abandonar la sala tot dient "Au, a la dutxa", donant a entendre, per tant, que estaven bruts. Una dona li va contestar: "Ets tu qui fa pudor".

Davant d'aquesta nova polèmica –tot i que en aquest cas Hurtado ja no està vinculat a Noves Generacions– la branca juvenil del PP ha manifestat el seu "rebuig més absolut als comentaris abocats per Javier Hurtado, que s'allunyen dels postulats que defensa l'organització, que respecta la llibertat i el dret a manifestar-se de tots els ciutadans".

NNGG ha criticat els mitjans de comunicació per publicar "informacions falses, perquè aquesta persona no està afiliada a Noves Generacions i, per tant, no ostenta cap càrrec" a l'organització. Tot i no ser membre de NNGG, Hurtado sí que és un militant de base del PP, segons que han explicat a EFE fonts del partit a Tarragona.

Noves Generacions considera que el ressò que els mitjans de comunicació han donat a l'incident demostra "una vegada més la intenció de danyar la imatge de Noves Generacions amb informacions sense contrastar, perjudicant d'aquesta manera els milers de joves membres de Noves Generacions que dia a dia dediquen el seu temps i la seva feina a intentar millorar la societat en què vivim".

stats