Societat 04/05/2020

Barcelona expulsarà les motos de les voreres als carrers on guanya espai per a vianants

Les actuacions per pintar nous carrils han començat avui a Consell de Cent i a València

Maria Ortega
4 min
Operaris treballant a Consell de Cent

BarcelonaEl carrer Consell de Cent de Barcelona ha començat a perdre espai de trànsit per destinar-lo al passeig i al carrer València ja s'hi està dibuixant el primer corredor per a bicicletes sobre la calçada entre l'avinguda de Roma i la Diagonal. Són les dues primeres actuacions del pla de l'Ajuntament per guanyar espai per als vianants i les bicicletes i facilitar mantenir la distància de seguretat entre veïns. L'objectiu també és millorar les connexions ciclistes i en autobús per intentar evitar que el relaxament del confinament impliqui un repunt del trànsit privat, com ha passat ja durant els primers dies. I les actuacions van acompanyades, segons el govern municipal, de l'expulsió de les motos aparcades en voreres en els trams on s'intervé: on es fan millores per al vianant no hi pot haver motos, defensen.

La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, ha explicat avui l'inici de les obres de millora de l'espai públic: en total, es guanyaran 30.000 metres quadrats per caminar, es faran 17 intervencions en carrils busos per generar més freqüència de pas i es pintaran a la calçada 21 quilòmetres de corredors bici en deu vies principals, com el carrer València. Tot, amb urbanisme tàctic –amb pintura i senyalització i no amb obra fixa–, tot i que l'objectiu és que les actuacions s'acabin consolidant.

El primer paquet d'intervencions, que té com a obres més destacades les pacificacions de part dels laterals de la Diagonal i la Gran Via, estarà enllestit a finals d'aquest mes. La previsió és tancar el lateral de la banda mar de la Diagonal entre la plaça Francesc Macià i el passeig de Gràcia i el lateral muntanya entre el passeig de Gràcia i el carrer Marina. A la Gran Via, els vianants guanyaran el lateral mar entre la plaça Espanya i Tetuan i el lateral nord estarà reservat a autobusos.