Societat 20/04/2016

Barcelona invertirà gairebé 20 milions en deu noves guarderies

El compromís electoral de Barcelona en Comú era, però, més ambiciós: 100 milions per a 30 noves llars d'infants

Ara
2 min
SERVEI ASSEQUIBLE El govern de Barcelona vol que les escoles bressol estiguin més a l’abast de les famílies amb pocs recursos.

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona destinarà 19,8 milions d'euros a construir 10 noves guarderies municipals durant aquest mandat, ha informat avui en roda de premsa la tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz. Amb aquesta inversió també s'ampliarà l'escola bressol dels Tres Tombs, al barri de Sant Antoni, per aconseguir ampliar el nombre de places disponibles. En campanya electoral, però, l'ara alcaldessa Ada Colau va fer una proposta molt més agosarada i es va comprometre a invertit 100 milions per obrir fins a 30 noves escoles bressol. L'alcaldessa també va proposar adaptar els preu de les escoles a les rendes familiars.

Les deu noves llars d'infants se situaran als districtes de Gràcia, l'Eixample, Sant Andreu, Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Nou Barris i Sant Martí. En total, després de la construcció de les noves instal·lacions i de l'ampliació dels Tres Tombs, es generaran 847 noves places per a nens de 0 a 3 anys.

"Barcelona té una gran tradició educativa i ha estat pionera a desenvolupar una xarxa d'escoles infantils publiques", ha destacat Ortiz, que preveu que aquesta inversió s'executarà en aquest mandat municipal d'acord amb el pla d'Inversió Municipal que s'està elaborant. El govern, però, es troba encara amb l'escenari d'haver de convèncer els socis potencials per poder aprovar la modificació pressupostària per a aquest 2016.

Ortiz també ha explicar que l'Ajuntament ha recuperat la gestió directa de tres llars d'infants i ha assenyalat com a objectiu tenir "una sola xarxa de guarderies de qualitat, que garanteixi les mateixes oportunitats per a tots els nens i la continuïtat dels projectes educatius".

De la seva banda, el comissionat d'Educació i Universitats, Miquel Àngel Essomba, ha informat que al setembre d'aquest any s'obrirà l'escola Univers a Gràcia, de manera que el nombre de llars d'infants municipals arribarà a 98. També ha assenyalat que a més de la inversió de 19,8 milions d'euros, està previst destinar-ne 5,8 milions al funcionament ordinari de la xarxa de guarderies municipals.

El comissionat ha anunciat que el govern municipal "ha decidit congelar els preus públics d'accés a aquestes escoles publiques" per al pròxim any acadèmic, que representa "una inversió que cobrirà el pressupost municipal".

També ha recordat que el termini de preinscripció per a les guarderies estarà obert del 2 al 24 de maig

stats