Societat 03/04/2014

Barcelona escull la millor iniciativa de participació ciutadana

El projecte 'Fem comunitat transformant el pati de l'escola' de l'escola La Pau s'endú el XIII premi Barcelona Associacions

Ara
1 min

BarcelonaL'escola La Pau, al districte de Sant Martí, ha estat la guanyadora del XIII premi Barcelona Associacions d'aquest 2014, que reconeix iniciatives de les associacions de la ciutat que fomenten la participació ciutadana. En aquest cas, el guardó ha premiat el projecte 'Fem comunitat transformant el pati de l'escola', que des de fa tres anys ha portat a professors, mares, pares i alumnes del centre educatiu a construir jocs al pati, pintar murals i fer nombroses activitats que reforcen els vincles de tots els membres de la comunitat educativa.

Aquesta iniciativa, que duu el segell de Raons Públiques, una associació creada fa cinc anys que treballa per la millora de l'espai públic i busca la participació de la ciutadania implicada en el territori, ja va guanyar l'any passat el premi 'Participa a l'escola' de la Generalitat de Catalunya.

D'altra banda, 'Fes-te els balcons', de l'Associació Cultural Casa Orlandai, és el treball en xarxa amb el veïnatge del barri de Sarrià que s'ha endut el segon guardó del XIII premi Barcelona Associacions.

S'ha valorat el treball en xarxa amb el veïnatge del barri de Sarrià per a la realització del projecte cultural, la sostenibilitat econòmica i la capacitat per adaptar un projecte experimentat en altres barris i ciutats a la realitat del seu territori d'actuació.

stats