Societat 22/04/2016

Barcelona "impugna" la llei Montoro i contractarà 1.900 treballadors públics

El govern de Colau anuncia un pla per fer front a les creixents externalitzacions i atendre millor serveis bàsics

Maria Ortega
1 min
El tinent d'alcalde Gerardo Pisarello

BarcelonaEl primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha presentat aquest divendres un pla que preveu que el consistori contracti d'ara i fins el 2019 fins a 1.900 treballadors públics per tal de fer front a les creixents externalitzacions, atendre millor serveis fonamentals i avançar cap a les remunicipalitzacions de serveis. El consistori preveu, amb això, crear fins a 800 places noves. Ho farà per dues vies.

D'una banda, convocant fins a 18 borses de treball per contractar unes mil persones en àmbits que es consideren essencials, com les escoles bressol, els serveis socials o l'habitatge. D'altra banda, en el que Pisarello ha qualificat "d'impugnació a la llei Montoro", també es farà contractació pública per cobrir totes les jubilacions i baixes previstes durant aquest mandat, que són fins a 975. Tant Pisarello com el regidor de Presidència, Eloi Badia, han lamentat que fins ara la legislació estatal impedia fer aquestes renovacions i que això es traduïa en aprimament de la plantilla, sobretot en cossos com el de la Guàrdia Urbana o els bombers.

El govern ha xifrat que aquestes contractacions suposaran una inversió de 32 milions d'euros en recursos humans, però que, a la pràctica, l'augment serà de 20 milions perquè baixarà el capítol d'externalitzacions. També ha remarcat que l'Ajuntament de Barcelona, tot i haver vist créixer any rere any el seu pressupost, té un dels percentatges més baixos de l'Estat en despesa de personal, de l'entorn del 10%. I que els últims deu anys, el pressupost destinat a externalitzacions ha crescut en 400 milions d'euros.

stats