Barcelona

Roben els regals de Nadal d'infants vulnerables del Raval

S'han endut una trentena de paquets que la Fundació Gavina ja tenia preparats per satisfer els desitjos dels més petits

2 min
Regals  de bogeria

BarcelonaNo és el primer cop que la Fundació Joan Salvador Gavina del Raval pateix un robatori, però el d'aquest dijous a primera hora del matí va traspassar totes les línies vermelles: algú s'ha endut, entre moltes altres coses, una trentena de regals que ja tenien embolicats i amb els noms dels seus destinataris escrits, preparats per ser entregats el 7 de gener. Els infants del centre, com cada any, havien escrit en una carta el regal que més il·lusió els faria rebre i les entitats col·laboradores s'havien encarregat de satisfer aquests desitjos. Tothom havia de desembolicar el seu regal més desitjat. I ara la Fundació pateix per restituir els 29 paquets sostrets i arribar a temps.

"Continuarem lluitant pels infants del Raval. La maldat no ens ha de frenar: trobarem la manera que puguin obrir els seus regals quan toca i que rebin el que esperen", explica, dolguda, Olga Cubides, cap d'administració de la Fundació, que assegura que ja hi ha entitats que s'han predisposat a ajudar.

El robatori, com ha avançat Betevé, es va produir dijous entre les sis i les set del matí. I els lladres, a més de les joguines, també es van endur coses com els bitllets d'anada i tornada per a les colònies que els adolescents faran aquests dies festius a Planoles o 650 euros en efectiu que tenien preparats per a sortides com la del Poble Espanyol.

També es van emportar un televisor, dos ordinadors portàtils i tres telèfons mòbils i la cosa podria haver sigut pitjor si una veïna no hagués detectat moviments i hagués interromput els lladres, que van marxar precipitadament. "És tristíssim que passin coses així, que no es respectin ni les coses dels infants més vulnerables", denuncia Cubides, que explica que aquest és el segon robatori que pateixen en les últimes dues setmanes.

En l'anterior, els lladres van provocar destrosses en elements molt estimats de la Fundació com el futbolí. "Ens sentim vulnerables", diuen, després de 42 anys de feina al Raval, on atenen infants i joves en risc d'exclusió social. Ahir els educadors ja es van endur el primer "cop emocional" quan van arribar al matí amb la idea de deixar tots els regals preparats i van veure que en faltaven. I ara també els preocupa la manera com explicaran als més petits que algú va entrar al que és el seu lloc segur, el casal, i es va endur coses del seu dia a dia.

stats