Societat 12/10/2013

Mas justifica la seva assistència a la beatificació de 522 religiosos: “Eren víctimes innocents"

El president creu que els assassinats per motius religiosos s'han de condemnar de la mateixa manera que l'afusellament de Companys

Acn
1 min
El president Mas, aquest divendres a Tàrrega / ACN

TàrregaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha justificat aquest divendres la seva assistència a la beatificació de 522 religiosos, diumenge a Tarragona, perquè els considera "víctimes innocents". El president creu que aquells assassinats per motius religiosos s'han de condemnar de la mateixa manera que l'afusellament de l'expresident Lluís Companys per raons polítiques. Fins i tot, ha dit, de la mateixa manera que es condemna enèrgicament el recent l'assassinat de la nena de 14 anys per raons de violència de gènere que ha commocionat aquesta setmana la capital de l'Urgell. Mas ho ha dit en el lliurament dels premis 2013 de la Cambra de Comerç de Tàrrega, després de visitar Agramunt.

Mas ha assegurat que, "tot i que hi ha persones que ho han criticat jo aquest diumenge aniré a Tarragona a la beatificació de 522 persones, la majoria màrtirs de l'església que també van ser víctimes innocents". "No va ser víctimes de violència masclista com l'Alba ni els van matar per ser catalanistes com Companys sinó que van patir un altre tipus de violència només per les seves creences religioses", ha dit.

stats