Societat 14/01/2013

Un dona belga que anava a Brussel·les acaba a Zagreb dos dies després per un error del GPS

La dona anava a l'estació de trens de la capital belga, un trajecte de 32 quilòmetres que no supera els 40 minuts

Efe
2 min
El recorregut que va fer Sabine Moreau en cotxe, segons el diari 'Nieuwsblad'

Brussel·lesUna dona de 67 anys va recórrer per error 1.450 quilòmetres des del petit poble d'Erquelinnes, a Bèlgica, fins a Zagreb, la capital de Croàcia, quan intentava arribar a Brussel·les seguint les indicacions del seu dispositiu GPS, segons informa avui el diari belga 'Metro'.

La policia va rebre dissabte passat una trucada en la qual un ciutadà belga alertava de la desaparició de la seva mare, una senyora de 67 anys que havia abandonat el seu domicili per anar a recollir una coneguda a Brussel·les i no havia tornat.

El fill de Sabine Moreau va informar la policia local que la seva mare havia sortit a primera hora del matí de casa, situada a Erquelinnes, a l'oest de Bèlgica, amb la intenció de recollir la parella d'aquest a l'estació de trens del nord de Brussel·les, un trajecte de 32 quilòmetres que no supera els 40 minuts.

El que en principi semblava una tasca fàcil es va convertir en un 'tour' complet per Europa. La dona va circular amb el seu vehicle per Bèlgica, Alemanya i Croàcia, sense adonar-se que s'havia desviat del seu destí final.

"Vaig veure senyals de trànsit en francès i en alemany. Vaig passar per Colònia, Aquisgrà, Frankfurt... però no em vaig fer cap pregunta. Vaig pitjar l'accelerador i vaig continuar conduint", va assegurar la sexagenària al diari flamenc 'Nieuwsblad'.

Dotze hores més tard i després de diverses parades per descansar, Sabine Moreau, que ja es trobava a Zagreb, a 1.450 quilòmetres de Brussel·les, es va adonar que "ja no era a Bèlgica".

La conductora va assegurar a la policia que havia tingut alguns "contratemps" amb el seu GPS, però que al principi va aconseguir trobar pels seus propis mitjans el municipi belga de Jette i que després va continuar amb el viatge.

"Vaig posar l'adreça i després el GPS va fer algunes voltes. Aquí va ser quan alguna cosa va sortir malament", va indicar la conductora.

stats