Societat 02/03/2011

Boi Ruiz confirma que augmentaran les llistes d'espera per a les patologies menys urgents

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha donat a conèixer avui el pla de mesures urgents per a la sostenibilitat del sistema sanitari, que inclou un augment de les llistes d'espera per a operacions quirúrgiques no urgents com les intervencions de galindons, cataractes o pròtesis

Lara Bonilla
1 min
El conseller de Salut, Boi Ruiz, abans de la reunió amb els presidents i directors dels centres sanitaris.

BarcelonaEl pla de retallades en matèria sanitària ja és oficial. L'ha anunciat avui el conseller de Salut, Boi Ruiz, després de reunir-se amb un centenar de presidents i directors de centres sanitaris. Tot i que és un pla de mesures poc concretes, el conseller ha confirmat que augmentaran les llistes d'espera, ja que es prioritzaran les intervencions més urgents per sobre de les que no ho són, com les operacions de galindons, cataractes o implantacions de pròtesis.

Els malalts també seran atesos "una mica més lluny" del seu domicili, ja que es reorganitza el sistema i no tots els hospitals faran de tot. Tot i que el conseller ha assegurat que això "no significa carregar-se el model de proximitat", sí que ha assegurat que tal com estava plantejat fins ara és insostenible econòmicament.

El pla de xoc també inclou l'aprimament d'un 25% de l'estructura administrativa, com ja va avançar l'ARA, la rebaixa d'un 2% del preu que es paga per les actuacions sanitàries, potenciar els genèrics i l'aturada d'un 60% de les inversions previstes.

stats