Societat 07/04/2011

La boira s’escampa per tota la franja costanera

El migdia serà calorós a l’interior però en canvi més fred a molts indrets de costa

Miquel Bernis
1 min
Torredembarra aquest matí. Foto: @MartaKeys

BarcelonaSi ahir la boira ja va sorprendre puntualment en algunes comarques de la costa central al matí, i també a la Costa Daurada a la tarda, avui s’està estenent gairebé per tot el litoral català. El fenomen típic de les primeres calorades primaverals podria durar força estona a prop de mar i, en general, avui farà que les temperatures es quedin, a la costa, molt més baixes del que es preveia en un inici. És probable que moltes màximes no passin dels 20 graus i que el migdia a molts indrets davant de mar no sigui gens de màniga curta.

La boira no ha reduït gaire fins al moment la visibilitat a l’aeroport del Prat, però en canvi a Girona i Reus no s’hi veu més enllà dels 100 metres, fet que sí que podria ocasionar complicacions en algunes operacions.

A part de la costa, per tant, a molts més àmbits com el Segrià, el Vallès o el Penedès el dia hi ha començat amb mala visibilitat, però en aquests casos les boires probablement tendiran a desfer-se més aviat i al migdia la calor serà similar a la d’ahir.

La boira a prop de mar es produeix quan xoquen l'aire càlid amb el mar encara molt fred. El fenomen es podria repetir demà i també dissabte, ja que es preveu l'arribada d'una massa d'aire encara més càlid que la que estem tenint aquests dies.

stats