SOCIETAT
Societat 16/09/2012

Controlat l'incendi forestal del Parc Natural dels Ports

Les flames han avançat molt lentament i han cremat unes tres hectàrees

Acn
1 min
Imatge aèria de la columna de fum de l'incendi del massís dels Ports, a Alfara de Carles (Baix Ebre). (ACN

Alfara de Carles (Baix Ebre)Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat aquest diumenge a tres quarts de vuit del vespre l'incendi forestal que crema al parc natural dels Ports.

El foc, que es troba en una zona de difícil accés al fons del barranc de l'Ullal, dins el terme municipal de l'Alfara de Carles (Baix Ebre), només ha calcinat unes 3 hectàrees de terreny, bàsicament de matolls.

Les flames han avançat molt lentament ja que es tracta d'una zona amb combustible poc dens i de poca alçada. Els veïns desallotjats ja han pogut tornar a cas. En fer-se fosc, han marxat els mitjans aeris i es van retirant part de la vintena de dotacions terrestres que han treballat a la zona fins al vespre. Tot i així hi haurà vigilància tota la nit i demà al matí s'hi tornaran a incorporar els mitjans que calguin, inclosos els aeris, per acabar d'extingir les flames.

A causa de l'incendi s'havia desallotjat la finca de l'Ullal, on s'hi trobava també el restaurant del qual s'han fet marxar, amb els autocars que els havien traslladat, unes 150 persones. També hi havia 15 persones a l'ermita de Santa Magdalena, però no ha estat necessari ni desallotjar-los ni confinar-los.

En l'operatiu de l'incendi també hi han participat set patrulles del cos dels Mossos d'Esquadra, a més d'efectius del cos d'Agents Rurals, entre d'altres.

stats