Successos

Estabilitzat l'incendi a la planta de reciclatge de ferralla a Castellbisbal

Protecció Civil recomana tancar finestres en 4 municipis propers en cas de notar molèsties pel fum

2 min
Columna de fum de l'incendi a una planta de tractament de residus i reciclatge a Castellbisbal

Els Bombers han donat per estabilitzat l’incendi de la planta de reciclatge que crema des de la matinada a Castellbisbal. L'avís del foc ha arribat a les 5.43 hores i s'han activat 24 dotacions. Les flames han afectat una pila de ferralla de cotxes i altres elements situats al pati del recinte. En el moment de l’alerta hi havia a l'empresa vuit treballadors, que n'han pogut sortir en perfecte estat de salut. L’incendi s'ha concentrat al pati del recinte i l’estructura de la nau no ha patit danys de consideració. Protecció Civil ha recomanat tancar portes i finestres a Sant Andreu de la Barca, Pallejà, el Papiol i Molins de Rei en cas de notar molèsties pel fum, ja que hi havia una columna ben visible que ara ha disminuït d'intensitat. A prop de la pila de ferralla en flames hi havia un dipòsit de reciclatge de combustibles i una màquina multifragmentadora. A més de rebaixar la intensitat de les flames i fragmentar el volum del material encès, l'atac dels Bombers s'ha centrat a evitar que les flames afectessin aquests dos elements.

Amb l'incendi ja estabilitzat, les tasques d’extinció es concentren a continuar remullant la pila cremada amb el suport de maquinària pesant que ha ofert la mateixa empresa, i també a seguir refredant la zona connectada amb la part de la indústria on hi ha la maquinària. Els responsables de l’operatiu de Bombers s’han dirigit als responsables d’una empresa química propera al recinte sinistrat per requerir una reducció al mínim de la producció i la presa de mesures d’autoprotecció. A hores d’ara, aquesta empresa es considera totalment fora de perill.

Degut a la gran quantitat de recursos destinats a l’extinció d’aquest incendi industrial, que podria causar mancances de recursos en altres indrets, els responsables de l’operatiu han disposat un parc flotant: dues dotacions presents a l’indret del sinistre, però expressament reservades per respondre a qualsevol altre sinistre que pogués sorgir de manera simultània. Al lloc de l’incendi també s’hi han desplaçat dues unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), efectius de la Policia Local, dels Mossos d’Esquadra i de Protecció Civil.

No s'ha produït cap dany personal però la columna de fum era molt visible i el telèfon 112 ha rebut una cinquantena de trucades.

El pla Procicat de Protecció Civil s'havia situat en prealerta i s'ha recomanat tancar finestres als municipis del voltant en cas de notar molèsties pel fum.

stats