Societat 30/01/2017

Troben el cadàver de la dona arrossegada amb el cotxe per una riera a l'Alt Empordà

Ara els Bombers busquen el cos de l'home després que ahir localitzessin el vehicle de la parella embarrancat a la riera d'Anyet. El matrimoni va desaparèixer divendres quan tornava de sopar

Acn
2 min
Troben el cadàver de la dona arrossegada amb el cotxe per una riera a l'Alt Empordà

MasaracEls Bombers van trobar ahir el cos de la dona que divendres va desaparèixer, juntament amb el seu marit, a l’Alt Empordà. El cotxe en què anaven tots dos va aparèixer a la riera d’Anyet, a uns 500 metres d’un pas inundable d’una carretera local de Masarac. El cos de la dona va aparèixer a una distància de 1.500 metres. Uns 90 efectius de Bombers, Mossos i ADF locals reprendran avui la recerca del cos de l’home després de suspendre ahir les tasques per falta de llum. Després d’inspeccionar sense èxit cinc quilòmetres de la llera, en sentit Peralada, la recerca ja s’amplia fins a la desembocadura de la Muga al golf de Roses. Tots dos van desaparèixer divendres a la nit, quan tornaven de sopar de Vilabertran, i un familiar que els esperava a Rabós va donar l’alerta. A tota la zona hi va haver un fort temporal de pluges la setmana passada, amb precipitacions superiors als 100l/m², que va fer que totes les rieres i rius portessin molt de cabal. “No es pot renunciar a trobar-lo viu i sempre hi ha una última esperança, però en aquest moment s’ha de dir que és molt reduïda. La recerca no es fa tant amb el supòsit de salvar una vida, sinó de localitzar el cos”, va admetre ahir el conseller d’Interior, Jordi Jané. Avui també intervindran unitats subaquàtiques en les tasques de recerca.

Cotxe descavalcat

El matrimoni circulava en un totterreny per una carretera local de Masarac i en un pas inundable, sembla, el vehicle va caure a l’aigua, segons les primeres hipòtesis. El director dels Serveis Territorials d’Interior a les comarques de Girona, Albert Ballesta, va explicar que la causa “més plausible a hores d’ara” és la falta de visió que tenia el matrimoni a l’hora de travessar el pas, com a conseqüència de la quantitat d’aigua que hi havia. “Creiem que el cotxe es va descavalcar d’una de les rodes en passar”, va explicar Ballesta. El delegat d’Interior va destacar que a la zona de l’accident “mai havia passat res”.

Els equips d’emergència van trobar les finestres del cotxe obertes, un fet que pot indicar que el matrimoni “va sortir del vehicle” i va ser arrossegat riera avall, va explicar Ballesta. El delegat d’Interior a Girona va aprofitar per demanar ahir “prudència” quan hi ha episodis com el de divendres passat amb fortes pluges. “A vegades ens fem pesats però cal ser prudents quan hi ha situacions de no normalitat”, va assegurar.

stats