IGUALTAT
Societat 14/03/2012

Quotes femenines: 4 arguments a favor i 4 en contra

Cal imposar per llei quotes femenines per millorar la presència de la dona al món polític i empresarial, com reclama el Parlament Europeu? La qüestió genera controvèrsia

L. Forés/t.gutiérrez
1 min
Conciliar família i política a Europa

Brussel·les/BarcelonaL'Eurocambra reclama quotes paritàries a tots els països de la UE. L'objectiu és que el 30% dels alts càrrecs empresarials estiguin ocupats per dones el 2015 i arribar al 40% el 2020.

Si plantegem aquesta qüestió a expertes en el tema, la majoria creu que les quotes són una bona solució, tot i polèmica, per acabar amb la poca representació de les dones als llocs de poder. Fina Rubio, presidenta de la Fundació Surt, creu que "sense quotes, les dones no arribarien als càrrecs" i Núria Chinchilla, directora del centre de Treball i Família d'IESE, en canvi, considera que "s'està començant la casa per la teulada".

Els defensors de les quotes argumenten que corregeixen una desigualtat, dóna visibilitat i serveix d'exemple mentre que els detractors asseguren que qüestiona la vàlua de les dones i genera més discriminació.

Pots llegir la resta d'arguments a l'ARA PREMIUM.

stats