Societat 28/08/2012

La campanya de bolets d'aquest any serà inferior a la mitjana dels últims 17 anys

Les altes temperatures i les poques pluges retarden la temporada de bolets, que ja hauria d'haver començat en algunes comarques

Acn
1 min

BarcelonaLes elevades temperatures de les últimes setmanes, l'escassetat de precipitacions i el vent han paralitzat i retardaran la fructificació dels bolets. Així ho anuncia el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, que alerta que la temporada de bolets ja hauria d'haver començat en algunes comarques, sobretot als Pirineus. Les prediccions meteorològiques a llarg termini preveuen una tardor menys plujosa a Catalunya i provocaran que la campanya de bolets sigui inferior a la mitjana dels darrers 17 anys. Es creu que la producció mitjana serà d'entre 20 i 40 quilos per hectàrea, una xifra inferior a la campanya del 2011, en què se'n van recollir 45.

Un dels investigadors del Centre Tecnològic Forestal, Juan Martínez de Aragón, ha explicat que les estimacions de les produccions són mitjanes calculades a través de models matemàtics de producció de bolets que s'obtenen a través de mostrejos micològics en parcel·les permanents distribuïdes pels boscos catalans i d'informació meteorològica recollida en cadascuna de les parcel·les durant els darrers 17 anys.

Aquests models tenen en compte la variabilitat en la producció de fongs que hi ha entre els diversos tipus de bosc i la disponibilitat d'aigua que hi haurà durant la campanya de bolets, que s'estén des del mes de juliol fins al novembre. Per conèixer les provisions d'aigua que hi haurà s'han estudiat les prediccions a llarg termini.

stats