MASCOTES
Societat 09/09/2013

Un càmping obre el primer restaurant per a gossos de l'Estat

Ofereix una carta de nou plats, que van dels dos als cinc euros

Jordi C. Llorens
2 min

Castelló d'EmpúriesEl Júnior, un golden retriever d'una família francesa, devora en un tres i no res les croquetes que li ha portat la cambrera. Aquest és un dels nou plats que conformen el menú per a gossos del càmping Castell Mar, de Castelló d'Empúries (Alt Empordà). El restaurant d'aquest càmping es va convertir fa unes setmanes en el primer de l'Estat que disposa d'una carta també per a gossos, de manera que hi poden menjar alhora els propietaris i els seus fidels amics.

La idea va sorgir del director general del grup Mascort i propietari del càmping, Jordi Sargatal. L'estiu passat Sargatal va arribar un dia al càmping i va veure que sis taules ocupades del restaurant tenien un gos. Parlant amb aquests clients, alguns li van demanar si a la cuina no tindrien res per a l'animal i a Sargatal se li va encendre la bombeta. "Vam parlar amb SOS Border Collie - Canae, una associació protectora d'animals de Figueres, perquè ens aconsellés sobre el tipus de plats que podríem proposar a la carta", explica Sargatal. Passades les primeres setmanes, qualifiquen d'èxit l'experiència. "Al principi creia que ho feien una mica per fer publicitat, mai m'hauria pensat que tingués tan bona acollida", diu la responsable del restaurant, Lola Navarrete. "L'endemà de donar-ho a conèixer va venir una parella de l'Escala amb el seu gos i després unes quantes més", afegeix Navarrete, que assegura que han arribat a tenir fins a quinze taules amb gossos.

Platja per a animals

La família francesa propietària del Júnior, els Patot, expliquen que és la primera vegada que es troben un restaurant amb menú per a gossos. "És una bona idea, sens dubte. Ens trobem que els gossos són rebutjats en la majoria de restaurants i de càmpings, tant aquí com de França. Per això hem vingut aquí", explica la mare, Brigitte Patot. El preu creu que és "correcte" i la varietat també, i només lamenta que no hi hagi bosses per recollir els excrements, ja que, segons ella, a França són obligatòries. El Castell Mar és a mig camí de la platja de la Rubina, una de les poques de Catalunya on es permet el bany de gossos. Aquesta circumstància i el fet que es puguin tenir gossos als bungalous del càmping ja feien que aquest establiment fos freqüentat per propietaris d'aquests animals abans d'oferir-los el menú.

Però, a més, aquesta iniciativa ha atret un tipus de client que potser no s'esperaven tenir. L'Anna Jardí, de Manresa, representa "l'èxit màxim" d'aquest menú. "El vaig veure i he escollit aquest càmping per això i per la seva proximitat amb la platja per a gossos", explica. I és que per a l'Anna el més important, assegura, és que la seva gossa, la Trufa, sigui feliç . "Són les millors vacances de la seva vida i, per tant, també de la meva", deixa clar.

stats