Societat 30/05/2014

Can Vies dóna per trencades les negociacions amb l'Ajuntament de Barcelona

El centre social reitera que l'enderroc trenca el diàleg, manté les seves quatre condicions i la convocatòria a reconstruir l'espai d'aquest dissabte

Maria Ortega
2 min
Agents privats vigilen el solar de Can Vies / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl conflicte ja no es pot solucionar perquè el centre social és a terra. És el missatge que ha transmès aquest divendres Can Vies després dels intents negociadors de dijous per trobar una sortida al conflicte. En nom del centre, un portaveu que s'identifica amb el pseudònim de 'Pau Guerra' ha explicat que no posaran condicions per negociar perquè aquest diàleg es va enterrar amb l'enderroc. Can Vies assegura que manté la convocatòria de dissabte per reconstruir el centre social i entén que aquest dia, en funció de la reacció municipal, quedarà clar si l'Ajuntament "té alguna voluntat" de solucionar el conflicte.

Reiteren que són un espai que no funciona sota la tutela del consistori i que el seu objectiu és la reconstrucció de Can Vies. "No apostem per dialogar amb qui està tirant a terra allò que hem construït durant anys", ha dit Guerra.

Les reivindicacions de Can Vies no han canviat: la dimissió de l'alcalde Trias i el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí; la llibertat sense càrrecs dels detinguts, aturar tots els desallotjaments previstos i la fi de la "militarització" del barri.

Han agraït la feina del Centre Social de Sants, que dijous llançava una proposta negociadora que tenia el seu primer punt en aturar l'enderroc de Can Vies, però han deixat clar que no negociaran amb l'Ajuntament i que la mobilització de dissabte serà clau per veure en quin punt es troben les posicions.

"Només demanem que ens deixin en pau", ha remarcat un altre portaveu que es fa dir 'Marc Justícia', de l'Assemblea de Barri de Sants. Ha remarcat que la solució passa per reconstruir Can Vies i han condemnat la repressió policial, però no la violència per part de manifestants. Defensen que la policia està impedint les seves manifestacions.

stats