Societat 19/10/2011

Els Capgrossos canvien el nom de la seva diada en homenatge a la nena morta en caure del 4 de 9

L'actuació castellera, l'última de la temporada per a la colla, portarà el nom de 'Mariona Galindo Lora'

Acn
1 min
Cascs de canalla al local dels Capgrossos

MataróLa colla castellera Capgrossos de Mataró ha decidit canviar el nom a la seva diada que, a partir d'aquest any, passarà a anomenar-se "Diada Castellera Mariona Galindo Lora", en homenatge a la nena morta l'any 2006 després de caure del quatre de nou amb folre de l'actuació de Santes d'aquell any. El canvi de nom coincideix amb el cinquè aniversari de l'accident. El president de la colla, Jordi Fornells, explica que s'ha decidit canviar el nom d'aquesta diada perquè és l'última de la temporada i, per tant, es preveu una actuació "de qualitat i amb grans castells". Enguany, els de la camisa blava portaran a plaça la tripleta màgica -tres de nou, quatre de nou i cinc de vuit-.

El 4 d'agost de l'any 2006 va morir la Mariona Galindo Lora. Després de quinze dies d'hospitalització i operacions, la nena de dotze anys va perdre la vida com a conseqüència d'una caiguda des de dalt d'un castell, el 23 de juliol d'aquell any. A la tercera ronda de la diada de Santes, els Capgrossos aixecaven el quatre de nou amb folre. El castell pujava obert i tremolós i els dosos, el pis on era la Mariona, es van despenjar i van caure directament al folre.

Cinc anys després d'aquell tràgic accident, la colla mataronina ha decidit canviar el nom a una de les tres diades castelleres que organitzen al llarg de l'any. Segons ha explicat la colla, s'ha optat per homenatjar la Mariona en la Diada dels Capgrossos del 6 de novembre perquè és la darrera de l'any i, per tant, on es pressuposen millors castells per part de les colles participants. Enguany, al costat dels Capgrossos hi seran els Castellers de Sants i els Marrecs de Salt.

stats