Societat 06/03/2014

El carril Bus-VAO de la C-58 s'obrirà les 24 hores en doble sentit

El Servei Català de Trànsit vol aprofitar al màxim una infraestructura que va costar 81 milions, però no la obren a tots els vehicles perquè es va finançar amb fons europeus de promoció del transport públic

Albert Solé
1 min
El carril Bus-VAO de la C-58 està infrautilitzat / PERE TORDERA

BarcelonaEl carril Bus-VAO de l'autopista C-58 s'obrirà a la circulació en els dos sentits, les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any. Fins ara només estava obert a les hores punta i en sentit d'entrada o de sortida de Barcelona.

Els vehicles que hi poden circular, però, seran els mateixos que fins ara: els de transport públic i els vehicles particulars amb mes d'un ocupant, els ecològics, els conduïts per persones amb mobilitat reduïda i les motocicletes.

Segons el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, "tenim una magnífica infraestructura que va costar 81 milions i la volem aprofitar al màxim".

Preguntat sobre si aquest pas no serveix per arribar als 7.000 vehicles diaris per la qual es va dissenyar (actualmet en passen 4.300 cada dia) es plantejarien obrir el carril a tots els cotxes, Espadaler ha dit que volen mantenir el sentit originari del carril, que és de promoció del transport públic. També és cert que el carril es va finançar amb fons europeus pel transport públic, i estan obligats a mantenir-ho només per aquest tipus de cotxes.

stats