ENSENYAMENT
Societat 02/09/2011

Muriel Casals: "Ho vivim com una agressió i una persecució a la llengua catalana"

La plataforma Somescola.cat anima la ciutadania a no fer "ni un pas enrere" en la promoció del català com a única llengua vehicular a l'escola

Joan Serra
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Òmnium Cultural ha estat contundent en la seva anàlisi de la interlocutòria del TSJC. “Ho vivim com una agressió i una persecució a la llengua catalana i entenem que els que persegueixen el català també estan en contra de la diversitat lingüística”, ha declarat a l'ARA la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals. “Hi ha una topada entre la llei i la legitimitat democràtica, i això és molt greu, perquè si hem de triar, escollim la legitimitat democràtica”, apunta Casals.

La plataforma Somescola.cat, nascuda fa vuit mesos i que agrupa una trentena d'agents de la comunitat educativa i del teixit associatiu català, ha lamentat en un comunicat que la justícia continuï “avalant i donant cobertura a la persecució que un reduït nombre d'individus està realitzant contra el model lingüístic català”. La plataforma anima la ciutadania a no fer "ni un pas enrere" en la promoció del català com a única llengua vehicular a l'escola.

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) ha expressat en un altre comunicat que "un nombre molt reduït de persones es pugui servir dels tribunals de justícia per continuar els atacs contra el model lingüístic escolar" i, per tant, "contra la llengua catalana". "La immersió ha permès facilitar a tots els nens i nenes d'aquest país els mateixos instruments culturals i lingüístics, per tal que es puguin desenvolupar amb les mateixes possibilitats, independentment de la seva llengua familiar", ha subratllat la CAL.

stats