Societat 10/01/2019

El CatSalut haurà de pagar una indemnització de més de 135.000 euros pel suïcidi d'un jove de 19 anys

Els sanitaris de l'hospital de Salt van donar-li l'alta tot i els seus intents de llevar-se la vida

Acn
1 min
El suïcidi entre els adolescents

BarcelonaEl Servei Català de la Salut haurà de pagar una indemnització de 135.214,31 euros al pare d'un pacient de 19 anys que va suïcidar-se l'abril del 2010 pocs dies després de ser donat d'alta a l'Hospital Santa Caterina de Salt (Gironès). Segons recull la sentència dictada pel jutjat contenciós administratiu 2 de Girona, el jove, diagnosticat amb una malaltia mental, va anar a urgències psiquiàtriques després d'un intent de suïcidi i els professionals que el van atendre van "obviar" els seus antecedents.

La sentència subratlla que hauria sigut més "correcte i prudent" un internament psiquiàtric, tal com va demanar el pare als professionals que el van atendre. L'advocat del pare del jove, Benet Salellas, va portar el cas als tribunals perquè considerava que el suïcidi del jove va ser "resultat d'una desatenció mèdica flagrant" per part de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS). "Va prescindir de bona part de la informació que tenia a l'abast, dels antecedents i informes de seguiment del pacient", exposava a l'escrit.

El lletrat argumentava que el jove tenia un llarg historial psiquiàtric, estava diagnosticat d'un trastorn límit de la personalitat i havia intentat suïcidar-se fins a quatre vegades en un any. "Malgrat les advertències i les súpliques de la seva família –i concretament del pare, metge de professió– perquè l'internessin, l'última vegada que havia estat ingressat al servei d'urgències, es van desatendre", afirmava l'advocat del pare.

El jutjat gironí va estimar el recurs contenciós administratiu del pare, que reclamava una indemnització de 353.182,99 euros, i ara li ha donat la raó. "El més correcte i prudent hauria estat procedir a l'internament psiquiàtric del pacient, i no donar-li l'alta l'endemà", indica la sentència.

stats