Societat 06/04/2016

Cau una xarxa de narcos a Barcelona i Saragossa

La Policia Nacional ha detingut 29 persones, entre elles els líders de la xarxa, que operaven des de municipis de l'àrea metropolitana

Efe
1 min
Cau una xarxa de narcos a Barcelona i Saragossa

BarcelonaLa Policia Nacional ha desarticulat aquest matí una xarxa de narcotraficants que operava des de Barcelona i Saragossa. En total els agents han detingut 29 persones. Segons la Policia, els membres de la banda que es dedicaven a distribuir drogues al consumidor estaven establerts a Saragossa, mentre que els líders de la xarxa, que feien de proveïdors i transportistes, operaven des de diverses localitats de l'àrea metropolitana de Barcelona, com ara Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), Cerdanyola del Vallès, Sabadell i Ripollet (Vallès Occidental).

La Policia va començar a estirar el fil al setembre, quan va detectar la presència del grup establert a Saragossa, integrat bàsicament per ciutadans d'origen colombià. Al febrer els agents van descobrir que una part de l'organització estava a punt de desplaçar-se de Barcelona a Saragossa per proveir de cocaïna els venedors d'aquesta ciutat, per la qual cosa van establir un dispositiu que els va permetre interceptar el vehicle en el qual viatjaven, a l'altura del peatge de Pina de Ebro.

Els agents van detenir el matrimoni que conduïa el cotxe, en el qual portaven més de 750 grams de cocaïna ocults en una maleta de roba infantil. Per passar desapercebuts, anaven acompanyats per dues nenes menors d'edat.

Després d'aquestes primeres detencions, els agents van practicar diversos escorcolls a domicilis de Saragossa i Barcelona, i, en una segona fase, van poder arrestar els líders de l'organització, a diversos municipis de l'àrea metropolitana.

En total, la Policia ha intervingut cinc quilos de cocaïna, 236 grams d'heroïna, 2,3 quilos de marihuana i 37.000 euros en efectiu, així com armes de foc. El jutge ha ordenat l'ingrés a presó, preventivament, de 19 dels 29 detinguts en l'operació.

stats