Societat 20/02/2013

El CCCB acull una exposició sobre Roberto Bolaño

La mostra-homenatge a l'escriptor xilè, mort ara fa deu anys, tindrà lloc del 5 de març al 30 de juny

1 min

El CCCB organitza l’exposició “Arxiu Bolaño. 1977-2003”, un homenatge a l’escriptor xilè, que va morir ara fa deu anys, coincidint amb la sisena edició biennal de Kosmopolis, La Festa de la Literatura Amplificada.

L’exposició, que tindrà lloc del 5 març 2013 al 30 juny, està organitzada d’acord amb tres eixos temàtics entrellaçats: el primer defineix una geografia concreta a través de tres ciutats (Barcelona, Girona i Blanes), on Roberto Bolaño va crear gairebé tota la seva obra, el segon presenta la seva cronologia creativa, i el tercer recrea un paisatge existencial que permet recuperar la vida quotidiana de l’escriptor: els seus treballs provisionals, els seus hàbits i la seva dimensió més íntima.

La visita a l’exposició transcorre com una investigació detectivesca, en què el lector-visitant és el policia o detectiu sotmès a una sèrie de proves i jocs, no exempts d'humor i ironia.

Una de les sorpreses de la mostra és la presentació de material inèdit de l'arxiu dels hereus de l'autor de “Los detectives salvajes”. Hi haurà novel·les, contes, poemes, quaderns, correspondència, fotografies familiars, revistes, fanzines, la seva biblioteca personal, totes les entrevistes, jocs d'estratègia i altres materials valuosos que permeten conèixer amb més profunditat l’univers creatiu de Bolaño.

stats