Societat 18/01/2017

Un centenar de docents es manifesten al Parlament perquè els pressupostos incloguin millores laborals

Avui se celebra la vaga de CGT, coincidint amb la comissió d'Ensenyament

Núria Martínez
1 min
Manifestació de la CGT davant del Parlament

BarcelonaPrimera de les dues vagues d'educació. Un centenar de docents s'han concentrat aquest dimecres al matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona en resposta a la crida de CGT, que ha convocat una jornada de vaga coincidint amb la presentació dels pressupostos per part de la consellera, Meritxell Ruiz, a la comissió d'Ensenyament.

Posteriorment, els docents s'han concentrat davant del Parlament, on han llegit part del manifest, que denuncia que la inversió en educació pública segueix sent "molt inferior a la del 2010", i que "mantenen unes retallades que en el seu moment van dir que serien conjunturals".

Des de la CGT, que han avançat dues setmanes la vaga que havien convocat els altres sindicats pel 9 de febrer, defensen que encara hi ha marge perquè, amb el debat de pressupostos, es respongui a les reivindicacions sindicals centrades a recuperar la jornada lectiva del 2010 i millorar les substitucions.

Les reivindicacions dels sindicats d'educació són, entre d'altres, el retorn a l’horari lectiu (de 18 h a secundària i 23 h a primària) i les substitucions de tot el personal des del primer dia. També reclamen la reducció de dues hores lectives als treballadors de més de 55 anys i cap tancament d’aules a l’ensenyament públic.

stats