SOCIETAT
Societat 22/02/2012

'Som el poble, no l'enemic': la manifestació unitària recorre el centre de València

Els estudiants es concentren davant la delegació del govern espanyol i demanen la dimissió de la delegada

Salvador Almenar
1 min
Pancarta de la manifestació a València

ValènciaEls estudiants han tornat a sortir als carrers de València aquesta tarda, com a protesta per la desproporcionada actuació de dilluns de la Policia Nacional contra els joves que es manifestaven contra les retallades en educació.

Els concentrats han començat davant de l'Institut Lluís Vives, convertit en el símbol de la lluita contra les retallades de la Generalitat Valenciana, i s'han dirigit cap a la delegació del govern espanyol, on es concentren des de fa més d'una hora per demanar la dimissió de la delegada, Paula Sánchez de León.

Sota crits de 'Delegada, dimissió' i 'Més educació, menys repressió', estudiants i adults han avançat pels carrers del centre de la ciutat. Avui els joves ja no porten els llibres com a senyal de protesta, però alguns d'ells mostren llibres sobre 'Educació per a la policia'.

La manifestació ha estat convocada per la plataforma cívica, formada per tots els partits polítics menys el PP, els sindicats i altres entitats socials, i està encapçalada per la pancarta 'Som el poble, no l'enemic'.

Com ahir, la presència de la Policia Nacional és mínima, i només es veuen efectius de la policia local, que controlen el trànsit.

stats