Societat 13/10/2012

Unes 1.500 persones participen a la cassolada de Barcelona contra el pagament del deute públic

La convocatòria dels moviments d''indignats' internacionals és simultània a un centenar de ciutats d'arreu del món

Ara
1 min
Uns 1.500 indignats participen a Barcelona en la cassolada global del 13-O. / CÈLIA ATSET

BarcelonaUnes 1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han concentrat aquesta tarda de dissabte a la plaça Catalunya de Barcelona per participar en la cassolada convocada a prop d'un centenar de ciutats d'arreu del món, amb el nom de #GlobalNoise (soroll global), pels moviments d''indignats' del 15-M i Ocupa Wall Street.

Amb cassoles, xiulets i també tambors de batucada ha arrencat la cassolada a la capital catalana amb el lema "No devem, no pagarem". Els manifestants de Barcelona han iniciat la marxa a la plaça Catalunya, pujant pel passeig de Gràcia per passar per davant de la seu de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), al carrer Còrsega, i també de la seu de la Unió Europea a Barcelona, situada al passeig de Gràcia.

Els moviments d''indignats' de cada país i ciutat que s'han sumat a la convocatòria global han escollit el seu propi lema. A Barcelona ha estat el "No devem, no pagarem", mentre que a Portugal la cassolada dirà "Que es foti la 'troica'", i a Istanbul, per exemple, el missatge és contra la guerra, segons informa el blog del moviment, on s'explica que l'element comú és la protesta contra les "elits polítiques i financeres" i fer-se ressò de "l'onada de protestes antiausteritat arreu d'Europa i el món".

stats