Societat 10/02/2014

Concentració davant del TSJC: pressió per defensar l'escola en català

Els líders sindicals Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego han titllat la resolució de l'alt tribunal "d'atac" a la llengua

Maria Ortega
2 min
La pancarta de la protesta per la llengua davant de la seu del TSJC, per la immersió en català a l'escola / CRISTINA CALDERER

BarcelonaMés d'un miler de persones -10.000 segons el recompte que ha fet Òmnium i 1.500 segons la Guàrdia Urbana- es concentren des de dos quarts de set de la tarda davant de la seu del TSJC per protestar contra la imposició d'un 25% de castellà a les aules. Una gran pancarta verda amb el lema 'Per un país de tots, l'escola en català' presideix la concentració i, per la megafonia, música d'Antònia Font, Manel i Sopa de Cabra mentre es poden veure moltes estelades i se senten crits d'independència. Entre els manifestants, molts mestres, professors i pares. Els líders sindicals Josep Maria Álvarez (UGT) i Joan Carles Gallego (CCOO) han defensat la immersió lingüística i titllat la resolució judicial d'"atac al català". Álvarez ha remarcat que el dret dels nens de rebre les classes en català no pot ser anul.lat pel "desig polítics dels pares".

A la concentració també es poden veure moltes cares conegudes entre els què destaquen alguns polítics com Jordi Turull, de CDC, Joan Tardà, d'ERC, Joan Herrera i David Companyon, d'ICV-EUiA, i David Fernández, de la Cup.

L'escriptor Màrius Serra ha intervingut a la concentració i ha dit: "Som i això fa nosa", entre aplaudiments per denunciar, després, que als catalans ningú no ens ha de donar lliçons de pluralitat perquè "no hi ha cap català monolingüe". Serra, que ha donat pas a la lectura del manifest de Somescola, ha defensat que els catalans "fem nosa als defensors de 'l'Una, Grande i Libre". El manifest ha definit la resolució del TSJC com "l'atac més greu a la llengua des de la Transició" i ha demanat "fermesa" al departament d'Ensenyament i suport ala cinc directors afectats."Tots som els directors", han dit. Serra ha acabat la intervenció amb el lema: "Català a l'atac" i entre crits d'"independència".

stats