Educació
Societat 12/09/2012

Centenars de mestres i famílies amb samarreta groga protesten davant la Generalitat per les retallades en educació

La concentració s'emmarca en la jornada de vaga convocada per la CGT, que ha tingut un seguiment del 0,75% segons Ensenyament

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaCentenars de mestres, professors i famílies d'alumnes, tots amb samarretes grogues, s'han manifestat el migdia d'aquest dimecres a la plaça Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat, per protestar per les retallades en educació.

La protesta s'emmarca en la convocatòria de vaga convocada pel sindicat CGT i el col·lectiu de mestres Coordinadora Interzones per avui, inici del curs a primària, i també per demà, quan comença la secundària, i el dia 19 de setembre, que arrenquen la resta de centres de règim general.

En el dia d'avui, la conselleria d'Ensenyament ha xifrat el seguiment d'aquesta vaga en un 0,75% del professorat de tot Catalunya. Els col·lectius que convocaven l'aturada i que s'han manifestat a Barcelona reclamen el reingrés dels interins acomiadats i la contractació dels substituts des del primer dia amb el 100% del sou.

La manifestació ha anat des de la plaça Sant Jaume fins al Parlament de Catalunya, al Parc de la Ciutadella, tallant la Via Laietana. Els maniestant cridaven consignes com 'Rigau, divina, treballa d'interina' o 'No sobra ningú, falten substituts'.

stats