Centrals nuclears
Societat 14/04/2011

Ascó I pateix un petit incendi en un edifici auxiliar

L'incident, de nivell 0, ha durat tres minuts i s'ha originat en un quadre elèctric que no alimenta equips de seguretat. El foc l'ha extingit un equip de la pròpia central

Acn
1 min

AscóLa central nuclear d'Ascó I (Ribera d'Ebre) ha registrat aquest dijous a les 16:40 hores de la tarda un principi d'incendi en una àrea de l'edifici auxiliar, segons ha informat en un comunicat l'Associació Nuclear Ascó-Vandellós (Anav). Aquest petit incendi, que s'ha comunicat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), ha durat tres minuts i s'ha originat en un quadre elèctric que no alimenta equips de seguretat. Les flames les ha pogut extingir personal de la brigada contra incendis de la pròpia central. Actualment, Ascó I es troba parada i sense combustible en el reactor, ja que s'estan duent a terme els treballs corresponents al 21è cicle de recàrrega de combustible.

Segons el CSN, el titular de la central nuclear d'Ascó I durà a terme una investigació de les causes que han originat aquest succés i adoptarà les mesures corresponents. Tot i això, el Consell de Seguretat Nuclear ha volgut recordar que l'incident no ha suposat cap risc ni per als treballadors ni tampoc per a la població i el medi ambient, classificant-se provisionalment com de nivell 0 a l'Escala Internacional d'Incidents Nuclears (INES).

stats