Societat 15/01/2014

Ángel Raya substitueix Juan Carlos Izpisúa al capdavant del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona

Izpisúa al·lega falta de suport financer i polític, però altres fonts apunten a la seva mala gestió al capdavant del centre

Ara
1 min

BarcelonaEl director del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, Juan Carlos Izpisúa, ha dimitit, segons explica al diari 'El País', per falta de suport financer i polític per part dels governs català i espanyol.

Fonts del centre han confirmat la marxa d'Izpisúa, que és considerat un líder mundial en la investigació amb cèl·lules mare.

No obstant això, fonts properes al centre expliquen que la gestió d'Izpisúa era "anòmala" i que feia temps que es buscava un relleu. El seus anys de gestió es caracteritzen per un "fort personalisme", i sota el seu mandat van anar marxant científics 'postdoc' que treballaven al centre. Ara es farà càrrec de la direcció del centre Ángel Raya, especialista en cèl·lules mare.

El ministeri de Sanitat i Consum va aprovar el juliol del 2004 la creació del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, que té com a principal missió investigar amb cèl·lules mare embrionàries humanes, i amb diferents models d'animals, amb la finalitat de conèixer els mecanismes bàsics del desenvolupament inicial i de l'organogènesi i l'aplicació de les línies cel·lulars que es deriven de les cèl·lules mare en malalties −medicina regenerativa− en què hi ha pèrdua de cèl·lules −malalties degeneratives.

stats