Tribunals

Un ciberassetjador de menors amb dues cares

Un depredador sexual de menors per al qual demanen 140 anys es defensa dient que li van piratejar l'Instagram

3 min
La Fiscalia demana 140 anys de presó pel ciberassetjador sexual que amenaçava les víctimes per Instagram

BarcelonaUna persona pot tenir dues cares? Això és el que opina la Fiscalia d'un ciberassetjador sexual de menors per al qual demana 140 anys de presó. Per a la família de la seva xicota, era un jove responsable que es prestava a ajudar el germà petit de la noia durant el tràngol de la separació dels seus pares. Però a les xarxes es convertia en un depredador que, ocult darrere d'un perfil fals d'Instagram, era capaç d'amenaçar de mort l'adolescent i manipular alguns dels seus amics com a titelles sexuals. Segons la Fiscalia, l'acusat va acoquinar el noi fins a aconseguir que el posés en contacte amb diverses amigues a les quals va acabar forçant per mantenir-hi videotrucades despullades o masturbant-se si no volien que el seu amic o elles prenguessin mal.

Davant del tribunal de l'Audiència de Barcelona –que l'ha començat a jutjar aquest dimarts–, l'acusat ha tornat a adoptar el primer dels rols i s'ha presentat com una víctima més. A preguntes de la seva defensa –s'ha negat a contestar a les acusacions–, l'home ha negat haver forçat els adolescents i s'ha defensat explicant que feia temps que li havien piratejat el compte d'Instagram. La tesi de la defensa és que l'assetjament era obra d'una banda de la Mina amb la qual el mateix acusat i el germà de la seva xicota havien tingut un conflicte anterior. El noi, però, ho ha negat.

Tot va començar l'estiu del 2018. Un dels adolescents, de 15 anys, va començar a rebre amenaces de mort a Instagram. El perfil que les enviava ho sabia tot de la seva vida i utilitzava els detalls per fer més creïbles les amenaces. "Si no fas el que et dic, et mataré", li repetia el perfil en missatges diaris a altes hores de la matinada. Aleshores ell no ho sabia, però es tractava del nòvio de la seva germana. "Per a mi era més que un amic, era un referent", ha explicat el noi. L'acusat s'oferia a portar-lo a l'escola, es va convertir en el seu confident i fins i tot, quan li va confessar que feia mesos que l'assetjaven, li va oferir consell.

"Tenia molta por"

Fent més gran l'engany li va dir que ell també coneixia la suposada banda de la Mina que l'amenaçava i que hi mediaria. Mai li va recomanar anar a la policia. "Per què no ho va denunciar?", li ha preguntat la fiscal. "Tenia molta por", ha dit el noi. És el mateix temor que l'acusat va infondre en una desena de noies més –d'entre 13 i 14 anys– amb les quals el jove va posar-se en contacte. L'acusat utilitzava detalls i fotografies per fer més reals les amenaces. "Un dia al parc vam rebre una foto des d'aquest perfil del lloc on estàvem asseguts en aquell moment", recordava el xicot d'una de les víctimes. La seva parella va arribar a fer més de vint videotrucades sexuals amb l'acusat, que sempre tenia la càmera apagada. En una de les ocasions el depredador els va obligar a enregistrar-se a tots dos mantenint relacions sexuals.

La xicota de la primera víctima també va acabar a la gola del llop. "El coneixia, feia sis anys que sortia amb una noia, era adult i semblava molt responsable", ha dit. Ha explicat que un dia, mentre era amb ella, el processat hauria "fingit" rebre una trucada del suposat assetjador demanant-li que s'emboliqués amb ella si no volien prendre mal tots dos. "Tenia 13 anys, era molt innocent", s'ha justificat.

Finalment una de les víctimes es va decidir a denunciar. Poc abans, en una de les videotrucades la càmera es va connectar per error i va deixar al descobert part del rostre del depredador. Les víctimes aleshores no el van reconèixer, però han assegurat al judici que a partir d'aquell moment l'home va començar a abonar la tesi que feia temps que li piratejaven el compte d'Instagram.

stats