Societat 09/06/2016

El CIE de la Zona Franca tornarà a obrir a mitjans de juny

Les entitats socials han convocat una manifestació de rebuig el proper 14 de juny a la plaça Urquinaona

Ara
1 min
Una vintena de persones s'encadenen davant del CIE perquè no es reobri

BarcelonaEl Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca (CIE) tornarà a obrir durant la segona quinzena de juny, segons han confirmat al diari ARA fonts properes a la gestió de l'equipament, que havia tancat durant uns mesos per obres. El Parlament va aprovar una resolució per instar l'Estat que tanqués definitivament les instal·lacions, i l'Ajuntament de Barcelona també va emetre un pronunciament institucional en el mateix sentit. Per això, les entitats socials han convocat una manifestació de rebuig per al proper dimarts 14 de juny a la plaça d'Urquinaona de Barcelona.

L'advocat i membre de la plataforma Tanquem els CIE, Andrés Garcia Berrio, espera que la mobilització sigui "massiva" i recorda que la majoria de la ciutadania catalana i de les institucions "està en contra de les instal·lacions". També ha criticat que la reobertura es produeixi en "plena campanya electoral" i amb el govern central en funcions, un fet que segons Garcia Berrio el "deslegitima" a l'hora de prendre aquesta decisió.

El CIE de la Zona Franca, que té capacitat per a més de 200 interns, va tancar el mes de novembre passat per obres de remodelació. Els treballs havien de servir, entre altres aspectes, per instal·lar-hi càmeres de seguretat en punts on fins ara no n'hi havia i perquè els interns poguessin disposar de banys a les estances.

stats