Societat 13/03/2014

CiU accepta al Parlament una rebaixa en les tarifes del transport públic

Josep Rull matisa que "el focus és que l'Estat ha d'aportar més recursos"

Auri Garcia Morera
1 min

BarcelonaEl Parlament ha aprovat aquest dijous, amb el vot favorable de CiU, part d'una moció presentada per ICV-EUiA que demana al consell d'administració de l'ATM que "reconsideri a la baixa les tarifes de transport públic per a l'any 2014". Els punts aprovats especifiquen que s'hauria d'aplicar "als títols de més utilització, en especial la T-10, la rebaixa que es consensuï amb la Taula Social del Transport".

El diputat de CiU i secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha matisat abans de la votació que "el focus és que l'Estat ha d'aportar més recursos". El text aprovat no supedita la rebaixa en les tarifes a l'increment de l'aportació de l'Estat, però sí que menciona que es faran "les gestions necessàries davant el govern de l'Estat per tal que es concreti i es faci efectiva l'ampliació de l'aportació de l'Estat dins del present exercici 2014".

El Parlament ha rebutjat, en canvi, un altre punt de la moció presentada per ICV-EUiA que demanava una modificació del pressupost del 2014 "per ampliar l'aportació de la Generalitat al finançament del sistema de transport públic metropolità", amb una transferència d'un mínim de 15 milions d'euros provinent d'altres partides.

stats