Societat 10/02/2016

Colau lidera l'acord per dinamitzar l'Eix Besòs

L'Ajuntament de Barcelona reconeix que encara no disposen de pressupostos ni de terminis específics

Pau Cortés
1 min
D'esquerra a dreta, les alcaldesses de Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Barcelona i Badalona i el batlle de Sant Adrià del Besòs, a l'acte de l'Eix Besòs. / CRISTINA CALDERER

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reiterat aquest dimecres la voluntat de liderar l'Eix Besòs, una aliança entre la capital catalana, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac per fer front a les desigualtats, la transformació urbanística i l'obertura al riu comunes entre els cinc municipis. L'Ajuntament barceloní, però, reconeix que encara no hi ha terminis per abordar assumptes concrets ni pressupostos específics.

El pla s'emmarca dins l'anunci d'inversió de 150 milions d'euros per al pla de barris, una iniciativa que hauria d'ajudar 15 barris de la capital catalana, dels quals més d'un terç –el Besòs i el Maresme, la Pau i la Verneda, el Bon Pastor, Baró de Viver, Trinitat Vella i Vallbona– ressegueixen el riu.

Acompanyada per l'alcalde de Sant Adrià i les batlles de Sant Coloma, Badalona i Montcada, Colau ha volgut remarcar que volen crear una "nova centralitat metropolitana" per tal de desplegar, a través de la "col·laboració i la cooperació", el "gran potencial urbanístic i educatiu que hi ha a la zona", on viuen gairebé un terç dels habitants de l'àrea metropolitana.

A més del lideratge de Colau, els alcaldes també han celebrat la incorporació a l'Eix de Badalona, el segon municipi amb més habitants de la zona.

stats