Societat 25/01/2019

Barcelona demana l'alliberament immediat dels presos polítics

El ple llegeix una declaració institucional per exigir un "judici just" al Suprem

M.o.
1 min
L'acte amb els familiars dels presos a l'Ajuntament / PERE TORDERA

BarcelonaEl ple de Barcelona, que aquest divendres celebra una sessió triple, ha llegit la declaració institucional acordada per Barcelona en Comú, el PDECat, ERC, la CUP i els regidors no adscrits per exigir un "judici just" per als presos polítics. El text consensuat demana l'alliberament immediat dels líders independentistes perquè puguin assistir al Suprem en llibertat judicial i mostra el suport als dirigents polítics i socials que s'enfronten a "acusacions infundades". L'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que ahir va rebre els familiars dels presos, ja va anunciar que tenia previst desplaçar-se a Madrid per assistir a alguna de les sessions del judici.

Colau va anunciar que tenia intenció que el ple acordés una declaració de suport als presos abans del judici després de visitar-los a Lledoners. En la negociació del text que s'ha llegit avui hi ha hagut retrets del govern cap al PSC per no sumar-se a la iniciativa i els socialistes han criticat Colau per situar-se, asseguren, al costat dels independentistes.

La declaració insta el Suprem a prendre totes les mesures per garantir el dret a un judici just i imparcial als presos polítics i demana al conjunt d'acusacions –i, especialment, a la Fiscalia General de l'Estat– reconsiderar la seva acusació i ajustar-la a "principis democràtics". L'alcaldessa, acompanyada de regidors de totes les formacions que donen suport al text, va rebre ahir al consistori familiars de Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Jordi Cuixart, Raül Romeva i Carme Forcadell.

stats