Societat 04/11/2015

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja té el seu caganer

L'empresa Caganer.com presenta 40 nous caganers amb aspecte de personatges de la política i la cultura. Destaquen també els caganers de Luis Suárez o l'ocellet blau de Twitter

Elisabet Gonzalez Pellicer
2 min
Els nous caganers del 2015

BarcelonaAda Colau és una de les polítiques que ja té figureta del pessebre. Cada any la companyia Caganer.com, ubicada a Torroella de Montgrí, treu al mercat noves adaptacions del caganer del pessebre. Enguany ha presentat 40 novetats amb personatges del món de la política i la cultura.

Com cada Nadal, uns dels grans protagonistes són els polítics. La temporada passada l'exdiputat de la CUP, David Fernández, se sumava a la col·lecció de polítics que ja tenen caganer. Aquest Nadal s'hi afegeixen l'alcaldessa de Barcelona, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. Tampoc han volgut deixar de banda la política internacional i per això han afegit a la seva llista de figueretes de líders europeus la del primer ministre britànic, David Cameron. Però els polítics no són els únics. L’empresa també ha dedicat figuretes al món del cinema i n'ha fet amb l’aspecte de Woody Allen, Batman o el Jocker.

Els creadors dels caganers tenen molt en compte l'actualitat, de manera que tampoc han volgut oblidar les noves tecnologies. Així doncs, ara l’ocellet blau de Twitter o el pingüí de Linux també podran ser un més del pessebre. Pel que fa als esports, han creat la figura de l’uruguaià Luis Suárez, que se suma a Leo Messi i a Neymar.

Actualment i després de 23 anys elaborant representacions de fang, el catàleg compta amb més de 350 peces diverses que retraten personatges tradicionals, populars i típics. Tot i que el gruix de les vendes continua sent per Nadal, el cert és que els caganers d'aquesta empresa tenen sortida tot l'any i es venen arreu del món. Es poden adquirir a preus que oscil·len entre els 6 i els 17 euros a la seu de l'empresa, a les típiques fires nadalenques (com Santa Llúcia o Espinelves), a botigues o bé per Internet. La campanya passada l’empresa va vendre al voltant de 25.000 figures.

stats