SOCIETAT
Societat 16/02/2012

Descartada la fuga de combustible en el ferri encallat a Formentera

El govern balear obrirà investigacions per determinar les causes de l'accident del vaixell 'Maverick Dos'. Entre les 27 persones que hi viatjaven, només una en va resultar ferida lleu

Efe
1 min
El govern balear ha difós aquesta fotografia de l'accident del ferri / EFE

BarcelonaEl conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori del govern balear, Biel Company, ha descartat aquest dijous que s'hagin produït fugues de combustible en el ferri Maverick Dos, encallat des de dimecres a la nit a Sa Torreta de Formentera. Company ha assegurat que es realitzarà una investigació exhaustiva sobre les causes de l'accident, que va provocar un ferit lleu entre les 27 persones que viatjaven al vaixell. "És important que se sàpiga què va passar per intentar que no torni a succeir", ha detallar el conseller.

Tal com ha informat Salvament Marítim, aquest matí hi havia al ferri el capità i el primer oficial per avaluar l'abast de les avaries i posar en marxa el procés per poder rescatar l'embarcació, de la qual se'n farà càrrec l'empresa Baleària. Tècnics de la direcció general d'Interior, Emergències i Justícia del govern balear han fet el reconeixement de l'àrea de l'accident a primera hora del dia i han confirmat que les petites pèrdues de combustible registrades després de la col·lisió no s'han repetit. Els dipòsits es van segellar de forma immediata.

El Maverick Dos, que feia la ruta entre els ports d'Eivissa i Formentera, té dos dipòsits amb capacitat per 4.200 litres de gasoil. Aquest fet ha obligat a activar el dispositiu previst en el pla de contaminació accidental d'aigües marítimes per si es produeixen fissures durant els treballs de rescat del ferri.

stats