Societat 03/10/2012

Miquel Àngel Essomba: "El compromís del Govern amb Unescocat per al 2013 era nul"

L'últim director del centre revela que s'havia comunicat l'eliminació de l'aportació

Auri Garcia Morera
1 min
Miquel Àngel Essomba, exdirector d'Unescocat.

BarcelonaEl Centre Unesco de Catalunya (Unescocat) va anunciar divendres que rescindia el contracte de tot el seu personal i posava fi a les seves actuacions regulars per problemes econòmics.

Miquel Àngel Essomba, director del centre fins al juliol, explica en una entrevista a l'ARA d'aquest dimarts que les dificultats van començar l'any 2009, i afegeix que "hi va haver un punt d'inflexió, entre finals del 2010 i principis del 2011, quan hi va haver el canvi a les administracions de Catalunya".

Essomba parla dels entrebancs que van posar ajuntaments com el de Badalona i de la reducció dels ingressos de la Generalitat: "En un marge de tres anys, van caure prop del 80%, i la previsió per al 2013 era d'eliminar-los al 100%. El compromís del Govern amb Unescocat per al 2013 era nul".

També reflexiona sobre les tasques que es deixaran de fer, i lamenta que "paradoxalment, en un moment en què Catalunya està avançant cap a l'autodeterminació, perdrà l'única institució que tenia establerta una relació directa i oficial amb un organisme de Nacions Unides".

Podeu llegir l'entrevista a l'Ara Premium.

stats